SYAHADAH

Allahyarham Hussin bin Kassim 07-07-2010 Al-Fatihah

Allahyarham Hussin bin Kassim 07-07-2010 Al-Fatihah
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh ayah

Wednesday, December 23, 2009

Mahadey Nyanyuk

petikan dari malaysiakini

Dr M: Lupakan negara asal, kita rakyat M'sia
Dis 24, 09 10:54am

Setiap orang di Malaysia harus mengetepikan negara asal mereka dan mesti menganggap mereka adalah seorang rakyat Malaysia bagi menjayakan konsep 1Malaysia, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

Mantan perdana menteri berkata mereka harus melupakan negara asal mereka seperti India atau China dan menganggap diri mereka sebagai rakyat Malaysia, lapor agensi berita Bernama.

"Mereka harus ketepikan negara asal mereka dan jadilah warga negara Malaysia bagi memastikan gagasan 1Malaysia berjaya dicapai," katanya ketika berucap di majlis makan malam penghargaan Pertubuhan Muslim Kadayanallur di Pulau Pinang malam tadi.

Beliau menggesa rakyat negara ini supaya membantu merealisasikan aspirasi kerajaan untuk mengukuhkan perpaduan kaum dan keharmonian sejajar dengan konsep 1Malaysia.

Dr Mahathir berkata rakyat Thailand dan Indonesia masing-masing menganggap diri mereka sebagai rakyat 'Thai' dan 'Indonesia' tetapi keadaan itu tidak berlaku di sini.

Mengulas dakwaan bahawa komuniti India Muslim di negara ini dipinggirkan, beliau berkata mereka harus memilih sama ada untuk menjadi seorang Islam atau India.

"Negara ini sangat liberal dan saya fikir India Muslim akan diterima oleh semua sekiranya mereka memilih sama ada untuk menjadi seorang Islam atau India," katanya.

Dr Mahathir berkata tiada perbezaan di antara kaum kerana semuanya adalah rakyat Malaysia.

KAHKAHKAHKAH
WOIIII
UMNO MAKSUD DIA APA????
KETUANAN MELAYU TUH HAPE???
PKR,PAS,DAP DAH LAMA BUAT DAHHHH
DAH LAMA BUANG STATUS KAUM
UMNO BUAT HAPE???
KAHKAHKAHKAH
MIC,MCA APA BIKIN????
KAHKAHKAH
KALAU DAH NAMA NYANYUK...NYANYUK LA....
BUANG DULU KERIS
BUBAR DULU UMNO
BARU BOLEH CERITA ONE MALAYSIA
KAHKAHKAH

No comments: