SYAHADAH

Allahyarham Hussin bin Kassim 07-07-2010 Al-Fatihah

Allahyarham Hussin bin Kassim 07-07-2010 Al-Fatihah
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh ayah

Thursday, December 3, 2009

Apa Dendam Abg Bro Syeikh KickdeFella???

Saban hari melayari blog brader syeikh Kickdefella...
semakin saya pening dan tak faham...
serangan demi serangan beliau kepada AriffFahmi dan kini kepada TGNA...
mula2 baca pada posting awal2,saya boleh terima lagi lah...
konon beliau anti-kronisma...erm ok lah
tapi saban hari makin menjadi2
apa agaknye dendam beliau dgn TGNA?
Arif fahmi tu lantak pi lah...

sampai tahap saya hampir2 mempercayai kata2 yang syeikh dah dibayar...
dibiayai dari luar dan dalam
disokong dari UMNO mahupun PAS sendiri
motif dia satu
JATUH KAN JENDERAL DULU , BARU BOLEH JATUHKAN SATU BATALLION TENTERA
JATUHKAN NIK AZIZ DULU, BARU BOLEH JATUHKAN PAS
DAH JATUH PAS..JATUH LAH PR

nak kata konon anti sgt dgn kronisme,nepotisme
dalam umno bersepah2 bapak menteri,anak pegang saham,menantu pengarah itu ini....
tak ndak pulak dibisingkannya...
modal dia..konon time Pak Lah dulu dia tendang habis2an..
ok fine..then kenapa time Najib dia senyap pulak???
nape taknak hentam Big Momma???

saya bukanlah nak menuduh saudara abang bro syeikh kick de fella
namun serangan2 beliau nampak sangat...
harap mintak abang bro cover2la sikit....
jgn nampak sgt...
bile org dah hidu..kan kredibility kite boleh dipertikaikan....

dalam hal ini saya tak kata abang bro syeikh kicky salah
saya pun tak kata menantu abah arif fahmi tak salah
dan sudah tentu saya sesekali tak akan kata TGNA salah
setiap orang ada hujah...
bila menantu abah dah setuju nak letak jawatan...
sudah boleh tutup kes....
cuma nak habiskan cuti tahunan
itu perkara biasa....

ini kes bukan mcm mahadey tendang 3-4 org TPM dia sebelum berpuluh tahun baru nak letak jawatan....

ini bukan kes mcm dollah vs najib

ini kes seorang pekerja nak serah surat resign sambil menikmati gaji free akibat belen cuti tahunan

apa yang nak dibisingkan lagi???

..dalam diam MUNGKIN segelintir pemimpin PAS mungkin tgh tarik rambut dalam tepung
tepung takmau berkecai..rambut takmau putus

Wallahualam

2 comments:

kelabpencen said...

Manusia kalau marah seseorang tu mesti bersebab.

Dan sebab utama sekali sudah semesti kehendaknya tidak tertunai atau hajatnya tak kesampaian.

Manusia ikhlas hanya buat kebajikan kerana Allah dan dia tidak akan membuka aib orang semata-mata untuk membetulkan keadaaan.

Yang kuat menyalak selalunya jenis yang tak boleh dipercayai..........serupa binatang tu gak.Harap boleh percaya jangan sekali.

Mrkolumpo said...

terima kasih atas abang...
harap segala yang tersimpul,tersorok akan terungkai dan terbongkar....
yang benar pasti mengatasi yang bathil

salam