SYAHADAH

Allahyarham Hussin bin Kassim 07-07-2010 Al-Fatihah

Allahyarham Hussin bin Kassim 07-07-2010 Al-Fatihah
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh ayah

Monday, November 15, 2010

Selamat Hari Raya AidilAdha

mrkolumpo mengucapkan selamat hari raya haji kepada semua
selamat menunaikan ibadah kurban
mana2 yang tak mampu lagi...
takpe..byk bende yg boleh kite korbankan
duit ke jalan Allah dgn derma sedekah zakat
ego,hawa nafsu,keras kepala,pemikiran politik sempit pun boleh kite korbankan
bergaduh,beramuk,makihamun dalam blog atau facebook sampai ke sudah takkan habis
bagi lah fakta ke ayat quran ke kalau dah puak umno ni bebal..toksah harap diaorg nak terima hujah kite hehehehe
so lebih baik kite mengalah dan diamkan diri dari terus bercakaran dalam facebook

saya juga tak terkecuali...perdebatan yang tak habis2 sampai page dalam facebook dah sampai 2-3 ratus komen....
hanya tak setuju dgn org yang menyokong pas/pkr...sampai ada sesetengah sahabat menyerang peribadi
so sempena hari raya kurban ini saya buat tak amik pot lah dgn komen2 itu
nak menyakitkan hati mmg senang,tapi nak menyembuhkan hati yg terguris..bukan kerja mudah..its not simply just to say im sorry...

kadangkala mmg agak terperanjat dgn teman2 sebegini...sanggup mengeluarkan fitnah menyerang peribadi dan menyerang ahli2 keluarga dan sanak saudara..dan it even more worst..semua org boleh baca fitnah,maki hamun mereka.namun itu saya serahkan kepada Allah semata2...Allah sahaja yang dapat memberikan pembalasan yang adil dan saksama.kite sebagai hamba abdi kepada TUhan...kite takde hak nak menghukum pun....

pada saya jika mereka keras kepala...lantak korang lah.kepada mereka yang tersedar dari lamunan...marilah kite bermaaf-maafan sesama kita.

kawan2 semua pun mesti pernah mengalaminya...takpe lah...sempena hari raya qurban ini,marilah kite sama2 merenung peristiwa Nabi Allah Ibrahim yang sanggup mengorbankan anak kesayangan baginda demi menurut perintah Allah.ini kan pulak kite hanya perlu korbankan ego kita,perasaan marah dendam kita ..bukan kerana mereka!!!bukan kerana kita kalah!!!TAPI KERANA ALLAH SWT.

selamat hari raya....
maaf zahir dan batin

p/s : mrkolumpo jarang update blog kerana diberikan tugas oleh majikan untuk buat kerja mandor di semua site Maxis area Perak dan Penang.ari ni sudah hampir sebulan jadi orang Perak.menetap di hotel Grand view Ipoh.maybe akan stay lagi di Perak selama beberapa bulan lagi.so skrg jadi weekend husband/dad.time weekend je balik ke rumah.kalau ada mana2 kawan blogger di Perak...sudi2 lah call saya..boleh kite minum2..

1 comment:

cemomoi said...

slamat idul adha dan patut le diam seribu bahasa rupanya jauh di perantauan.. syok layan lagu sudirman cenggini